The Final Frontier has been reached!

Nya Maidenplattan trillade oväntat och glädjande ner i postboxen redan idag och förorsakade ett glädjetjut från undertecknad!  Nu ska jag lyssna hela helgen, så kommer en recension på bloggen nästa vecka! Whooohoo!

Heta släpp

2010 bjuder på massvis av nytt örongodis

Vilket år detta har varit efter en skivköpsugen hårdrockare! Vi har redan fått fina album från HEAT, Sabaton, Masterplan m.fl, och hösten bjuder på flera intressanta släpp från andra tunga namn i branschen.

Mest ser jag förstås fram emot Iron Maidens 15:e studioalbum - The Final Frontier - som att av recensionerna att döma blir något alldeles extra. Albumet får högsta betyg i såväl Classic Rock Magazine som Metal Hammer - de två största drakarna i hårdrockspressen. Lyriska omdömen talar om ett album som kommer ta fansen med storm, och häromdagen hittade jag ett klipp på Youtube där man kan lyssna på 30 sekunders smakprov från samtliga låtar. Dessa små aptitretare har bara stärkt min uppfattning att detta blir Maidens starkaste album på tio år.

Vidare släpper finska monsterrockarna Lordi nytt i september, och deras plattor brukar alltid vara underhållande. Nya alstret är producerat av respekterade Michael Wagener, vilket borgar för kvalitet. Sedan är det väl som alltid med Lordi att de kommer få kämpa mot fördomar de delvis själva bäddat för - att många hårdrockare avfärdar dem som ett  skämt i.o.m deltagandet och segern i Eurovision Song Contest 2006.
Lyckligtvis har Lordi en stabil och trogen skara fans som vet bättre. Hard Rock Hallelujah var en skamlig flirt med de breda massorna, men Lordi har betydligt mer att erbjuda sin publik och räknar nu ner till sitt femte albumsläpp. Gillar man klassisk hårdrock av 80-talssnitt a'la KISS, Accept eller Twisted Sister, finns det all anledning att införskaffa några Lordiplattor och låta sig charmas av de oblyga hyllningarna till dessa gamla hjältar.

Helloween släpper också nytt inför den stundande turnén.  Seven Sinners är titeln på den kommande plattan, och det är väl en titel som skvallrar om en anknytning till Keeper Of The Seven Keys-temat. Ska bli spännande att kolla upp!RSS 2.0